Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű, házias almás pite

default user icon
7 3.3/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 tk fahéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, összegyúrjuk, és fóliába csomagova a hűtőben 1 órát pihentetjük.
    2. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citromhéjjal ízesítjük. 10 perc után lazán kinyomodjuk a sok létől.
    3. A tésztát két részre osztjuk (1/3-2/3 arányban), és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
    4. A nagyobb tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk a darált dióval, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük a felvert tojással, egy villával megszurkodjuk, és megrajzoljuk a rácsokat, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.


      Ellenállhatatlan almás receptek >>>
       

      Pazar piték >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mijáú
Ezt a receptet senki ne csinálja meg, nem jó az anyaghányad, én fele mennyiségből csináltam, azaz mindent elfeleztem, mert csak 2 tojás volt itthon, de a végén a lisztből 25 dkg helyett 50-et kellett beleraknom, mert egy szinte folyékony tészta lett belőle. Elképesztő, h rakhat fel valaki olyan receptet, amit még soha életében nem próbált ki. Az oldal fenntartóit is kérem, h próbálják ki bátran, ha annyira hisznek a receptben és akkor az után vegyék le vagy vegyék le anélkül.
Mijáú
Ezt a receptet senki ne csinálja meg, nem jó az anyaghányad, én fele mennyiségből csináltam, azaz mindent elfeleztem, mert csak 2 tojás volt itthon, de a végén a lisztből 25 dkg helyett 50-et kellett beleraknom, mert egy szinte folyékony tészta lett belőle. Elképesztő, h rakhat fel valaki olyan receptet, amit még soha életében nem próbált ki. Az oldal fenntartóit is kérem, h próbálják ki bátran, ha annyira hisznek a receptben és akkor az után vegyék le vagy vegyék le anélkül.
hemag
Köszönöm a receptet!!!!!Ma sütöttem meg és nagyon jő lett!
hemag
Köszönöm a receptet!!!!!Ma sütöttem meg és nagyon jő lett!
Lajhi
Egy + marék liszttel teljesen jól formázható/nyújtható tésztát kaptam.A legtöbb recept tésztájánál eljátszom a + lisztes dolgot,mert nekem valahogy sosem az igazi. Ettől eltekintve szerintem remek recept.Finomabb pitét kaptam mint a régebbi receptemmel.
Madve
jó?! Egy formázhatatlan, kezelhetetlen sz*r lesz belőle így... soha többet... ezt szedjétek le a francba és tegyétek fel rendesen... Sütési idő?! Hőmérséklet?! Tepsi méret?!...
falsmiksa
Csak úgy kapható jól formázható tészta, ha vagy több lisztet vagy kevesebb tojást rakunk bele, a megadott mennyiség nem jó. Én utólag lisztet tettem hozzá, sajnos nem mértem, mennyit, de majdnem még ugyanannyit és akkor lett megfelelő. Nincs megadva a sütési idő és az, hogy milyen hőmérsékleten süssük. Amúgy nagyon jó kis recept.

Hasonló Receptek

Magazin