Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű fahéjas kekszek (gluténmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 tk fahéj
  • 5 ek kókuszvirágcukor vagy eritrit
  • 8 dkg hideg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk görög joghurt vagy tejföl
  • 2-3 ek rizsliszt (a nyújtáshoz)
  • A tetejére:
  • 1 tábla csokoládé (cukormentes)

Elkészítés

    1. Egy mélyebb tálban a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával és a kókuszcukorral vagy eritrittel, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal, majd a feldarabolt vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
    2. Ezután a tésztát rizslisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a tetszőleges formákat szaggatunk,  és a sütipecsétekkel mintát nyomunk a kekszekre.
    3. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy maradjanak világos színűek! A sütőből kivéve a sütőlemezen hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még nagyon puhák és szétesnek. Ha kihűlt, a tetejét a vízgőz felett olvasztott csokival is díszíthetjük. Fémdobozba zárva tartjuk.

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

    14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>>

    9 FAHÉJAS SÜTI, AMINEK AZ ILLATA AZONNAL BETÖLTI A KONYHÁDAT >>> 

Megjegyzés

Ezeket a finom glutén,és cukormentes kekszeket akár ajándékba is elkészítehetjük.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin