Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyben sült kacsa

Hozzávalók

  • 1 db kacsa
  • 2 ek só
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek bors (őrölt, fehér)
  • 2 ek méz
  • 1 dl húsleves
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés

    1. A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.
    2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk  1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
    3. Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével. 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk. Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük. 

    Baconös kacsasült >>>

    KACSASÜLT PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL >>> 

    Vörösboros kacsasült >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin