Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pisztáciavaj: az isteni krém, ami téged is azonnal rabul ejt

default user icon
MME
A pisztáciavaj tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve, de szendvicsekhez, palacsintákhoz, vagy akár házi készítésű süteményekhez, esetleg salátákhoz is bátran adhatjuk. Nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért tényleg érdemes kipróbálni legalább egyszer az alábbi videós receptet alapján. Azt viszont garantáljuk, hogy az első nem az utolsó alkalom lesz.

A különböző olajos magvaknak igen nehéz ellenállni. Legyen szó valamilyen különleges mogyoróról, kesudióról, vagy pisztáciáról, mi biztos, hogy nagy becsben tartjuk őket otthon, amíg el nem fogynak. A probléma csupán csak az, hogy nem őrizzük a csemegés szekrény mélyén túl hosszú ideig, mert piszkosul eteti magát.

Mi most ezek közül a rágcsálnivalók közül a pisztáciát emelnénk ki picit hangsúlyosabban, ugyanis kevesen tudják, hogy vajat is készíthetünk belőle. Persze nem az olcsóbb kencék táborát erősíti még akkor sem, ha házilag készítjük el, ám egyszer mindenkinek muszáj kipróbálnia. A pisztáciavaj kiválóan működik palacsintán, gofrin, vagy akár a pirítóson is, az elkészítésére pedig egyáltalán nem kell sok időt fordítani.

Most pedig nem maradt más hátra, mint hogy megosszuk veletek a pisztáciavaj receptjét, amit természetesen videó formájában is bemutatunk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg hámozott pisztácia
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 ek. olaj

A pisztáciavaj pontos receptjét itt találjátok >>>

Annak ellenére, hogy a pisztáciából készült krém tényleg mennyei, ne vigyük túlzásba, mert piszkosul magas az energiatartalma. Mindezek mellett egészséges, hiszen omega-3 és omega-6 zsírsavakban is gazdag.

Tipp: a pisztáciát darálhatjuk teljesen finomra, de az sem gond, ha rusztikusra turmixolt formában használjuk fel. A végeredmény tekintetében csupán annyi a különbség, hogy az egyik változatában homogénebb lesz a krém, a másikban pedig pont az ellenkezője.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek