Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós panírban sült mézes rántott hús

3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg durvára zúzott dió
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg házi zsemlemorzsa
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • 6 evőkanál méz a csorgatáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom, és vékonyan megsózom.

    A tojást felverem egy csipet sóval, a lisztet külön tányérba teszem. A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd összekeverem a zsemlemorzsával.

    Liszt - tojás - diós zsemlemorzsa hármasba panírozom a szeleteket.

    Olajat hevítek egy nagy serpenyőben, és körülbelül oldalanként 3-3 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütöm a csirkét.

    Tálaláskor a diós bundába burkolt húsokat vékonyan megcsorgatom mézzel, és friss salátát kínálok hozzá.

Megjegyzés

Csirkemelltekercset is készíthetünk ezzel a panírral. A hús közepére egy csík márványsajtot helyezünk, és diós panírba forgatva aranybarnára sütjük a tekercseket.

BoldogAgi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin