Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Diós kosárkák II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós kosárkák II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • házi birsalmadzsem
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • a maradék fél citrom leve
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 40 db fél dióbél

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a citromlével és a tojássárgával összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kettévesszük, konyharuhával vagy frissentartó fóliával letakarva hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket pici sóval habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd a porcukrot, és nagyon kemény habot készítünk. A diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd fakanál segítségével beledolgozzuk a habba. Vigyázzunk, ne törjük össze.

20 db kosárkaformát étolajjal kikenünk egy ecset segítségével, és gáztepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből, 4 egyenlő részre osztjuk, majd azokat 5-5 részre, egyenként golyókat formálunk belőlük, és addig lapogatjuk kerekre, amíg a forma felső átmérőjénél kicsivel nagyobb kört kapunk, és beleigazítjuk a kosárkába. A tészta ne érjen a forma széle fölé.

Minden formába teszünk 1-1 mokkáskanálnyi birsalmadzsemet (természetes bármilyen más, savanykás dzsem is megfelel a célra), feltöltjük a kosarakat a diós habbal, s tetejüket fél dióbéllel díszítjük. 25-30 perc alatt készre sütjük - a tészta széle szép piros legyen.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni a tésztát, amíg a forma langyos nem lesz, akkor óvatosan kiszedjük a süteményt, és tányéra helyezzük.

Megjegyzés:

A receptben szereplő mennyiségből 40 db kosárka lesz, praktikus, ha rendelkezünk ennyi formával, mert amíg az egyik tepsi a sütőben van, addig a másikat elő tudjuk készíteni. Nekem sajnos még csak 20 db van, de sürgősen be fogok szerezni még egyszer ennyit.
A tészta akkor szedhető ki a legkönnyebben a formából, amikor már égető érzés nélkül meg tudjuk fogni.

A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!

tvica receptjeiből:
Tavaszi aprópecsenye
Narancsos-diós csiga
Bögrés mandulás sok-sok dióval és mazsolával
Bakonyi aprópecsenye
Étcsokis-málnás puding diétázóknak
Korianderes zöldségleves buggyantott tojással
Diós kosárkák II.
Tárkonyos karfiolleves
Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. sztg55
    2013. december 15. (vasárnap) 18:24
    Bocsi, később megtaláltam:)
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Morzsás torta erdei gyümölcsökkel Morzsás torta erdei gyümölcsökkel
Nyári bazsalikomos csirkeragu Nyári bazsalikomos csirkeragu
Medvehagymás kukoricatócsni Medvehagymás kukoricatócsni
Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél) Cucumber Fizz (vodkás-uborkás koktél)
Csirkés-karfiolos palacsinta Csirkés-karfiolos palacsinta
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Legegszerűbb cukkinifőzelék Legegszerűbb cukkinifőzelék
Mexikói csípős csirke zöldségekkel Mexikói csípős csirke zöldségekkel
Padlizsánkrém X. Padlizsánkrém X.
Majoránnás sült csirkemáj Majoránnás sült csirkemáj
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

Napi tipp
A nyári szilvákból könnyedén készíthetünk finom szilvás pitét. íme néhány házias recept. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept