RECEPT

« vissza

Diós kosárkák II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós kosárkák II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 18
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • házi birsalmadzsem
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • a maradék fél citrom leve
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 40 db fél dióbél

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a citromlével és a tojássárgával összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kettévesszük, konyharuhával vagy frissentartó fóliával letakarva hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket pici sóval habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd a porcukrot, és nagyon kemény habot készítünk. A diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd fakanál segítségével beledolgozzuk a habba. Vigyázzunk, ne törjük össze.

20 db kosárkaformát étolajjal kikenünk egy ecset segítségével, és gáztepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből, 4 egyenlő részre osztjuk, majd azokat 5-5 részre, egyenként golyókat formálunk belőlük, és addig lapogatjuk kerekre, amíg a forma felső átmérőjénél kicsivel nagyobb kört kapunk, és beleigazítjuk a kosárkába. A tészta ne érjen a forma széle fölé.

Minden formába teszünk 1-1 mokkáskanálnyi birsalmadzsemet (természetes bármilyen más, savanykás dzsem is megfelel a célra), feltöltjük a kosarakat a diós habbal, s tetejüket fél dióbéllel díszítjük. 25-30 perc alatt készre sütjük - a tészta széle szép piros legyen.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni a tésztát, amíg a forma langyos nem lesz, akkor óvatosan kiszedjük a süteményt, és tányéra helyezzük.

Megjegyzés:

A receptben szereplő mennyiségből 40 db kosárka lesz, praktikus, ha rendelkezünk ennyi formával, mert amíg az egyik tepsi a sütőben van, addig a másikat elő tudjuk készíteni. Nekem sajnos még csak 20 db van, de sürgősen be fogok szerezni még egyszer ennyit.
A tészta akkor szedhető ki a legkönnyebben a formából, amikor már égető érzés nélkül meg tudjuk fogni.

A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!

tvica receptjeiből:
Tavaszi aprópecsenye
Narancsos-diós csiga
Bögrés mandulás sok-sok dióval és mazsolával
Bakonyi aprópecsenye
Étcsokis-málnás puding diétázóknak
Korianderes zöldségleves buggyantott tojással
Diós kosárkák II.
Tárkonyos karfiolleves
Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. sztg55
    2013. december 15. (vasárnap) 18:24
    Bocsi, később megtaláltam:)
Receptválogatás
Mézeskalács, bejgli, patkó
Szépen díszített mézeskalácsok és a hagyományos bejglik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Legjobb receptjeinket gyűjtöttük össze!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Zserbó Gabitól Zserbó Gabitól
Fűszeres-sörös csülök Fűszeres-sörös csülök
Szakállas sajtos pogácsa Szakállas sajtos pogácsa
Bürgermeister karácsonyi kalács Bürgermeister karácsonyi kalács
Puha mézeskalács V. Puha mézeskalács V.
Rizses hús II. Rizses hús II.
Egyszerű csirkepörkölt Egyszerű csirkepörkölt
Francia hagymaleves barna sörrel Francia hagymaleves barna sörrel
Paprikás-kolbászos csirkecomb Paprikás-kolbászos csirkecomb
Habos linzer Habos linzer
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123334_makos-zserbo-110.jpg Keksz-kavalkád és a mákos zserbó

Mindenekelőtt egy kis magyarázattal tartozom, hogy eltűntem több mint két hétre. Az ok természetesen prózai: úgy megszaporodtak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111629_karacsonyi-menu-110.jpg Karácsonyi menük – mindenféle módon

Sokfélék vagyunk, mindenki mást és mást szeret. És igen, a karácsony is mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115145_truffel-110.jpg Saját készítésű bonbon, praliné, trüffel

A legszebb ajándék, amit a két kezünkkel alkotunk. Ahelyett, hogy megvennénk valamelyik sablondesszertet, rokonaink, barátaink…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123322_linzerkarika-110.jpg Linzerkarika téli álomkivitelben

Ha az aprósütemények egyik nagy favoritját, ugyanakkor a legnépszerűbbek egyikét kellene megnevezni, nagy valószínűséggel a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123306_csok-110.jpg Csókok, puszik, puszedlik

Apró, kerek, édes, könnyű, omlós vagy épp roppanós – ellenállhatatlan és egy falatra bekapható. Ez a csók vagy más néven…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
előző recept
következő recept