Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Diós kosárkák II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós kosárkák II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 15
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • házi birsalmadzsem
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • a maradék fél citrom leve
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 40 db fél dióbél

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a citromlével és a tojássárgával összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kettévesszük, konyharuhával vagy frissentartó fóliával letakarva hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket pici sóval habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd a porcukrot, és nagyon kemény habot készítünk. A diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd fakanál segítségével beledolgozzuk a habba. Vigyázzunk, ne törjük össze.

20 db kosárkaformát étolajjal kikenünk egy ecset segítségével, és gáztepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből, 4 egyenlő részre osztjuk, majd azokat 5-5 részre, egyenként golyókat formálunk belőlük, és addig lapogatjuk kerekre, amíg a forma felső átmérőjénél kicsivel nagyobb kört kapunk, és beleigazítjuk a kosárkába. A tészta ne érjen a forma széle fölé.

Minden formába teszünk 1-1 mokkáskanálnyi birsalmadzsemet (természetes bármilyen más, savanykás dzsem is megfelel a célra), feltöltjük a kosarakat a diós habbal, s tetejüket fél dióbéllel díszítjük. 25-30 perc alatt készre sütjük - a tészta széle szép piros legyen.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni a tésztát, amíg a forma langyos nem lesz, akkor óvatosan kiszedjük a süteményt, és tányéra helyezzük.

Megjegyzés:

A receptben szereplő mennyiségből 40 db kosárka lesz, praktikus, ha rendelkezünk ennyi formával, mert amíg az egyik tepsi a sütőben van, addig a másikat elő tudjuk készíteni. Nekem sajnos még csak 20 db van, de sürgősen be fogok szerezni még egyszer ennyit.
A tészta akkor szedhető ki a legkönnyebben a formából, amikor már égető érzés nélkül meg tudjuk fogni.

A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!

tvica receptjeiből:
Diós kosárkák II.
Tárkonyos karfiolleves
Konfitált marhaszelet vegyes körettel
Diós-kakaós csiga
Tejszínes tyúkmellcsíkok párolt zöldségekkel és galuskával
Túrós rétes diétázóknak
Tárkonyos húsgombócleves II.
Magyaros májgaluskaleves
Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. sztg55
    2013. december 15. (vasárnap) 18:24
    Bocsi, később megtaláltam:)
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával
Sült pulykacomb gombás krumplival Sült pulykacomb gombás krumplival
Gombás-sajtkrémes pizzalepény Gombás-sajtkrémes pizzalepény
Körtés-tejszínes sertésszelet Körtés-tejszínes sertésszelet
Pudingos brownie Pudingos brownie
Falafel II. Falafel II.
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121849_hasaalja-110.jpg Hasaalja, császárhús, dagadó

A hasaalja és a dagadó olyan része a sertésnek, amelyet viszonylag ritkán fogyasztunk, ha nem éppen egy csomag bacont emelünk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

Napi tipp
A sonka főzéséből megmaradt sonkalevet vétek kidobni, inkább készítsünk vele egy jóféle, gazdag levest. A sonkalé kiválóan alkalmas krumplilevesek, bablevesek, különféle ragulevesek alapjának. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept