Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Diós kosárkák II.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Diós kosárkák II.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • házi birsalmadzsem
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • a maradék fél citrom leve
  • 25 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • A díszítéshez:
  • 40 db fél dióbél

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a sütőporral, a sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a citromlével és a tojássárgával összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kettévesszük, konyharuhával vagy frissentartó fóliával letakarva hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

Közben a töltelékhez a tojásfehérjéket pici sóval habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd a porcukrot, és nagyon kemény habot készítünk. A diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd fakanál segítségével beledolgozzuk a habba. Vigyázzunk, ne törjük össze.

20 db kosárkaformát étolajjal kikenünk egy ecset segítségével, és gáztepsire helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Az egyik tésztát kivesszük a hűtőből, 4 egyenlő részre osztjuk, majd azokat 5-5 részre, egyenként golyókat formálunk belőlük, és addig lapogatjuk kerekre, amíg a forma felső átmérőjénél kicsivel nagyobb kört kapunk, és beleigazítjuk a kosárkába. A tészta ne érjen a forma széle fölé.

Minden formába teszünk 1-1 mokkáskanálnyi birsalmadzsemet (természetes bármilyen más, savanykás dzsem is megfelel a célra), feltöltjük a kosarakat a diós habbal, s tetejüket fél dióbéllel díszítjük. 25-30 perc alatt készre sütjük - a tészta széle szép piros legyen.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni a tésztát, amíg a forma langyos nem lesz, akkor óvatosan kiszedjük a süteményt, és tányéra helyezzük.

Megjegyzés:

A receptben szereplő mennyiségből 40 db kosárka lesz, praktikus, ha rendelkezünk ennyi formával, mert amíg az egyik tepsi a sütőben van, addig a másikat elő tudjuk készíteni. Nekem sajnos még csak 20 db van, de sürgősen be fogok szerezni még egyszer ennyit.
A tészta akkor szedhető ki a legkönnyebben a formából, amikor már égető érzés nélkül meg tudjuk fogni.

A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!

tvica receptjeiből:
Tavaszi aprópecsenye
Narancsos-diós csiga
Bögrés mandulás sok-sok dióval és mazsolával
Bakonyi aprópecsenye
Étcsokis-málnás puding diétázóknak
Korianderes zöldségleves buggyantott tojással
Diós kosárkák II.
Tárkonyos karfiolleves
Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. sztg55
    2013. december 15. (vasárnap) 18:24
    Bocsi, később megtaláltam:)
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
Orchidea sütemény Orchidea sütemény
Oroszkrémtorta VI. Oroszkrémtorta VI.
Diós-fahéjas-juharszirupos csigák Diós-fahéjas-juharszirupos csigák
Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal Spenótos-feketebabos quesadilla sajtszósszal
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Muszaka egyszerűen Muszaka egyszerűen
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
Hétvégén süssünk körtés finomságokat! Készíthetünk pitéket, körtével töltött palacsintát, galette-et, rétest - vagy süthetünk körtével gazdagított kalácsfelfújtat is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept