Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Deák-kuglóf

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg mazsola
  • 200 ml tej
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és beáztatjuk a mazsolát egy kevés vízbe.
    2. Felfuttatjuk a meglangyosított tejbe morzsolt élesztőt 1 ek liszttel együtt, és az elvegyített lisztekhez adjuk.
    3. Összedolgozzuk a felolvasztott, de már nem meleg vajjal, a tojássárgájákkal, a cukorral, egy csipetnyi sóval és a vanília kikapart magjaival, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett mazsolát és a durvára reszelt csokoládét.
    4. A tésztát kikent, belisztezett koszorú- vagy kuglófformában kb. 50 percig kelesztjük, majd kb. 45 percig sütjük.
    5. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarhatjuk alufóliával.
    6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Végül pár perc hűlés után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    POFONEGYSZERŰ KUGLÓF >>>

    KUGLÓF ALMADARABOKKAL ÉS TOJÁSLIKŐRREL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin