Darált húsos tekercs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált marha- és sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna
  • zsír a tepsi kikenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 4 tojás
  • 1 pár virsli
  • 1 db olajos pirospaprika
  • 1 db ecetes uborka

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg. A darált húshoz adjuk hozzá a tojásokat, a zsemlemorzsát, a majoránnát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a pirított vöröshagymát. Az alapanyagokat alaposan keverjük össze, így a fasírthoz hasonló állagú masszát kapunk. A tojásokat olajon süssük meg.

    A húsos masszát nyújtsuk szét, kenjük rá a sült tojásokat, tegyük a közepére a hosszúkásra szeletelt virslit, uborkát és olajos paprikát. Tekerjük fel a húsos masszát, aztán tegyük egy zsírral kikent tepsibe. Előmelegített sütőben süssük meg, majd szeleteljük fel. Burgonyapürével tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin