Elkészítés: Egy kisebb edényben összekeverjük és felforraljuk a vizet, a cukrot és a mazsolát, majd lefedjük.
Egy másik edénybe kerül a vaj, amit felolvasztunk, majd bele a dara, folyamatosan kevergetjük közepes lángon kb. 10 percig, ekkor beletesszük a mogyorót (isteni illata van), és tovább kevergetjük pár percig, míg a dara szépen megbarnul.
Lehúzzuk a tűzről, és a cukros vizet ráöntjük a darára. Óvatosan, mert gőz csap fel, de csak addig, míg a dara magába szívja a folyadékot.
Ezután kis lángon még addig kevergetjük, amíg teljesen magába szívja a folyadékot. Fedőt teszünk rá, elzárjuk, és pihentetjük 5 percig.
Melegen tálaljuk kis tálkában.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre