Keress receptre vagy hozzávalóra

Daragaluska (grízgaluska)

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál étolaj
  • 6 evőkanál búzadara
  • bors
  • szerecsendió
  • vágott petrezselyem

Elkészítés

    1. A tojást és a sót villával felverjük, hozzáadjukaz olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és fél órát hűtőben pihentetjük.
    2. 1 liter vizet felforralunk, egy erőleveskockát feloldunk benne - vagy, ha készen van a levesünk, azt melegítjük fel -, és egy teáskanállal beleszaggatjuk a nokedliket. A levesbetét akkor van készen, ha az összes galuska feljött felszínre.

Megjegyzés

Ne ijedj meg az olaj mennyiségétől! Csak akkor főzöm külön, ha több napra lesz, egyébként finomabb, ha a levesben fő.

Ilonka57
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

addika 5 évvel ezelőtt
Tényleg nem esik szét, nagyon jó recept! Én legközelebb a szerecsendiót azért kihagyom...
sznlilla 7 évvel ezelőtt
Már sok receptet kipróbáltam, de vagy szétfőtt, vagy kemény lett! Nekem ez sikerült a legjobban. Egy kis sütőport tettem hozzá azért! :)

Hasonló Receptek

Magazin