Elkészítés: A cukkiniket és a burgonyákat meghámozzuk, majd nem túl nagy lyukú reszelőn mindkettőt külön edénybe lereszeljük. A cukkinit enyhén sózzuk, majd kinyomkodjuk a levét.
A reszelt cukkinit a krumplihoz keverjük. Ráütjük a tojásokat, sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd belekeverjük a szódabikarbónával összevegyített lisztet.
Teflonserpenyőbe, felforrósított olajba evőkanállal kis halmokat adagolunk. Kissé szétlapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
A tejfölt és a joghurtot elkeverjük, beleszórjuk a kaprot. A meleg tócsnikat meglocsoljuk vele. Ízlés szerint sajtot is szórhatunk rájuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre