Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis tócsni kapros mártással

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 közepes cukkini
  • 3 közepes krumpli
  • 5 púpozott evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • bors
  • olaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkiniket és a burgonyákat meghámozzuk, majd nem túl nagy lyukú reszelőn mindkettőt külön edénybe lereszeljük. A cukkinit enyhén sózzuk, majd kinyomkodjuk a levét.

    A reszelt cukkinit a krumplihoz keverjük. Ráütjük a tojásokat, sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd belekeverjük a szódabikarbónával összevegyített lisztet.

    Teflonserpenyőbe, felforrósított olajba evőkanállal kis halmokat adagolunk. Kissé szétlapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

    A tejfölt és a joghurtot elkeverjük, beleszórjuk a kaprot. A meleg tócsnikat meglocsoljuk vele. Ízlés szerint sajtot is szórhatunk rájuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin