Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés málnatorta

default user icon
Csokoládés málnatorta

Hozzávalók

  • két marék friss málna
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg tejcsokoládé
  • 6,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 3-4 csepp vaníliaaroma
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő (cornflour)
  • 1 tk szódabikaróna
  • Máz:
  • (2 bő ek. málnalekvár)
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. étolaj

Elkészítés

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A málnából kiveszünk annyit, amennyi a díszítéshez kell.

    Egy kis lábasba kimérjük a vajat, csokit, cukrot, aromát, majd enyhe tűzön összeolvasztjuk őket. Ha a vaj megolvadt, félre húzzuk, addig keverhetjük, míg kézmelegre hűl (és közben habosodni is kezd a vaj), majd hozzáadjuk a két egész tojást (nem kell szétválasztani).

    Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, elkeverjük, majd belekeverjük a vajas-csokis masszát és a maradék málnát. (Igen: bele a tésztába, és el is keverjük szépen, hogy része legyen a masszának. Így biztosan nem ereszt külön levet, az íze viszont benne lesz a tésztában!)

    A formába öntjük a masszát, majd 35-40 percig 180 fokon sütjük.

    Még melegen rákenjük a málnalekvárt.
    Amikor pedig kissé kihűlt, vízgőzön megolvasztjuk a csokit az olajjal, majd a torta tetejére kenjük. Ezután jöhetnek a málnaszemek!

Megjegyzés

Vigyázat! Nagyon finom! 5 fősnél nagyobb társaságnak egyszerűen nem elég!
Recept és fotó: Rachel és a csokigyár

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin