Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrém torta

105 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 db kakaós piskótához:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás (nagy)
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 ek holland kakaó
  • 2 ek forró víz
  • Csokoládékrém hozzávalói:
  • 37,5 dkg étcsokoládé (3 tábla)
  • 37,5 dkg tejcsokoládé (3 tábla)
  • 6 dl Meggle habtejszín
  • 3 cs 3&1-ben instant kávé
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 4 ek rum (Jamaikai rum)
  • A tortalapok lekenéséhez kell 1 db tortabevonó csokoládé.
  • Csokoládégolyók hozzávalói:
  • a maradék piskótatészta
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek Nesquik kakaó
  • 2 ek rum (v. rumaroma)
  • pár kanál lekvár (pl. sárgabarack, eper...)
  • 1 cs tortadara

Elkészítés

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.
  3. A lisztet keverjük össze a kakaóval, szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsi)
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt süssük készre.
  6. Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd fordítsuk vissza a tésztát egy sütőpapírra, és így hűtsük ki teljesen.
  7. Mivel két 23 cm-es tortalapra lesz szükség, így két db kakaós piskótát süssünk!!!! Amikor mindkét piskóta kihűlt, mindegyikből vágjunk ki belő egy-egy 23 cm-es kört, a többi tésztát pedig tegyük félre.
  8. A csokoládét tördeljük kisebb darabokra. A tejszínt tegyük fel melegedni, majd keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az instant kávét és a rumot.
  9. Amikor már jó meleg, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, majd addig kevergessük, míg teljesen felolvad.
  10. Ezután hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe (v. hideg helyre) és addig hűtsük hogy jól besűrűsödjön. (közben többször keverjük át)
  11. Amikor a csokoládé már jó sűrűre hűlt, vegyük ki a hűtőből, és robotgéppel keverjük át.
  12. A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kenjük le vele mindkét tortalap egyik oldalát, és hagyjuk pár percig állni, hogy a tészta kissé magába szívja.
  13. Ezután helyezzük az egyik tortalapot a csokoládéval lekent felével felfelé egy tortatálra, majd az elkészült csokoládékrém kb. 3/4 részét kenjük rá.
  14. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot a csokoládéval lekent felével lefelé, és tenyérrel, óvatosan kicsit nyomkodjuk le, majd kenjük körbe a tortát a maradék csokoládékrémmel.
  15. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a krém dermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  16. A csokoládégolyókhoz a maradék piskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. (egy könnyen formázható nem túl lágy, és nem túl kemény masszát kell kapni)
  17. Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából ízlés szerinti golyókat, majd forgassuk bele a tortadarába.
  18. Az elkészült golyókat ízlés szerint helyezzük a torta tetejére, majd tálalás előtt szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

A torta a sok-sok csokoládé ellénére sem túl édes, nagyon finom, és pl. az ünnepi asztalon is megállja a helyét. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek