Elkészítés: A tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Kanállal habcsókokat formázunk belőle egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, és 150 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Ha kisült, tálcára csúsztatjuk.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és a felét rácsorgatjuk a kihűlt habcsókokra. Ezután rásimítjuk a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot, majd rácsorgatjuk a csokoládé másik felét.
Végül cikkekre vágott körtebefőttel díszítjük, és megszórjuk pirított mogyoróval. Körtebefőtt helyett idénygyümölccsel is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre