Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokival és tejszínnel rétegezett habcsóktorta

MME MME
1
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Kanállal habcsókokat formázunk belőle egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, és 150 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Ha kisült, tálcára csúsztatjuk.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és a felét rácsorgatjuk a kihűlt habcsókokra. Ezután rásimítjuk a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot, majd rácsorgatjuk a csokoládé másik felét.

Végül cikkekre vágott körtebefőttel díszítjük, és megszórjuk pirított mogyoróval. Körtebefőtt helyett idénygyümölccsel is nagyon finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss