Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokis tiramisu

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek főzőrum (kihagyható)
  • 2 csomag babapiskóta (40 db)
  • A piskóta áztatásához:
  • 4 dl meleg víz
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 ek főzőrum
  • A tetejére:
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    1. A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük.
    2. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a 3 ek főzőrummal ízesítjük.
    3. A piskóta áztatásához a meleg vízben feloldjuk a kakaóport a cukrot és hozzákeverjük a főzőrumot.
    4. A piskóták felét, egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk a kakaós szirupba, majd, amikor megszívta magát, egy rétegben az edénybe rakosgatjuk.
    5. A fele krémet egyenletesen rákenjük, aztán jöhet a második réteg megmártott piskóta, majd a maradék krém következik.
    6. A rakottasunk tetejét kakaóporral meghintjük, és pár órára - a legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőbe tesszük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin