Elkészítés: Az egész tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat, pici sót. A sütőport elkeverjük a lisztben, majd a tejföllel együtt a tojásos cukorhoz adagoljuk. (Én az egészet robotgéppel csinálom, felváltva teszek bele lisztet és tejfölt, hogy könnyebben keveredjen.)
Sűrű tésztát kapunk, amit vajazott-lisztezett tepsibe terítünk. Ez az adag a nagy tepsibe való (amit a sütőhöz adnak). Egyenletesen beleszórjuk a meggyet és az apró darabokra vágott csokit. Tetejét megszórhatjuk durvára vágott dió és cukor keverékével.
180-200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt sül meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre