Keress receptre vagy hozzávalóra

Csokis falatkák

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 12 dkg krémsajt
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 5 ek porcukor
  • A töltelékhez:
  • 0,75 dl tejszín
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dl sárgabaracklekvár
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg felaprított étcsokoládé

Elkészítés

    A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót. A krémsajtot simára keverjük a tejföllel, a tojás sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas liszthez, és rugalmas tésztává gyurjuk. Ezután lefedjük, és a hűtőben 45 percig pihentetjük.

    A töltelékhez felforraljuk a tejszínt a cukorral. Simára keverjük a lekvárt a pudingporral, majd hozzáadjuk a tejszínhez, és sűrűre főzzük. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd felolvasztjuk benne a csokoládét.

    A tésztát négy részre osztjuk, és kinyújtjuk őket 20 cm-es körökké. Az egyik lapot megkenjük a töltelék felével úgy, hogy a tészta peremén 0,5 cm üresen maradjon. Ezen a rész megkenjük a felvert tojásfehérjével.

    Ráhelyezzünk egy másik tésztalapot, és összenyomkodjuk őket. 8 cikkre vágjuk a kört, és feltekerjük a cikkeket kiflivé.

    A megmaradt tésztalapokból és töltelékből ugyanígy készítünk még 8 kiflit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Még ízletesebbek lesznek a kiflik, ha még forrón megkenjük őket kevés sárgabaracklekvárral.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Della25 2 évvel ezelőtt
Csak mielőtt elindulok a Prímába bevásárolni hozzá, azt megkérdezhetem, hogy milyen krémsajt kellene? :)

Hasonló Receptek

Magazin