Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült rizs olajbogyóval, mozzarellával

MME MME
16 4.8/5
75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Mossuk a rizst addig, amíg tiszta nem marad a víz. Ezután tegyük lábosba, öntsünk rá annyi enyhén sós vizet, hogy ellepje, és kis lángon főzzük 30 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk duzzadni a rizst 10 percig.

Tisztítsuk meg a salátát, vágjuk négyfelé, csíkozzuk fel, többször is alaposan mossuk meg meleg vízben, majd szárítsuk meg. Hámozzuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, vágjuk apróra mindkettőt.

6 olajbogyót szintén daraboljunk apróra. Csöpögtessük le a mozzarelláról a levet, és vágjuk vékony szeletekre. Egy edényben forrósítsuk fel az olajat.

Kis lángon pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a salátát, és forgatva pirítsuk meg a zsiradékban. Fűszerezzük a salátát sóval és oregánóval, keverjük hozzá az apróra vágott olajbogyót, aztán lefedve, kis lángon dinszteljük a hozzávalókat 3 percig.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kevés vajjal kenjünk ki egy tűzálló formát, és tegyük bele a rizst. Egyenletesen osszuk el a rizs tetején a dinsztelt salátát, és tegyük a tetejére a sajtszeleteket. Süssük az ételt 20 percig, hogy aranybarna legyen a teteje. Olajbogyóval díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

További finom, kalóriaszegény ételrecepteket Ursula Summ A szelektív étkezés új szakácskönyve című könyvében találhatsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek