Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel

Hozzávalók

  • 2 db salátaszív (a saláta belső, zsengébb levelei)
  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 4 vékony szelet kenyér
  • Az öntethez:
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • 1 mk mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk citromlé
  • 5 dkg edami sajt

Elkészítés

    1. Az öntethez a fokhagymát áttörjük, és összeturmixoljuk a többi hozzávalóval együtt.
    2. A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, megsózzuk, megborsozzuk, és összeforgatjuk.
    3. 190 fokon 45 perc alatt megsütjük úgy, hogy a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, és a húst letépkedjük a csontokról.
    4. A kenyeret kis kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
    5. Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst, a kenyérdarabkákat, végül meglocsoljuk az öntettel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek