Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell kukoricagombóccal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 kávéskanál méz
  • 1 csokor kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl víz
  • bors
  • A gombóchoz:
  • 12 dkg főtt kukorica /lehet konzerv/
  • 16 dkg kukoricadara
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, mézet csorgatunk rájuk, és megszórjuk a finomra aprított kakukkfűvel, majd szeletenként megkenjük olívaolajjal. Pár órára hűtőbe tesszük.

A vizet felforraljuk,sózzuk, és a kukoricadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük benne. Lehúzzuk a tűzről, és a kukoricát, a juhtúrót, a paprikakrémet, valamint a felaprított petrezselymet belekeverjük. Jól összedolgozzuk, hűlni hagyjuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle.

A csirkemellszeleteket forró serpenyőben megsütjük, tálalásnál a gombócokat tejföllel meglocsoljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss