Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkehúsos pirog omlós tésztából

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 12,5 dkg tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • 1/2 tk csilipehely
  • 1 db tojás
  • 1 ek tej

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.
    2. A töltelékhez a megtisztított pórét nagyon vékonyan felkarikázzuk. A leöblített petrezselyem leveleit lecsipkedjük és finomra vágjuk. A csirkemellfilét a hártyák és inak eltávolítása után apróra kockázzuk, és a serpenyőben felhevített olajon pirítjuk kb. 2 percig. A póréval együtt további 2 percig pároljuk, majd a petrezselyemmel, sóval és a csilipehellyel fűszerezzük.
    3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. (A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és ismét kiszaggatjuk.) Az így kapott 12 db kerek tésztalap közepére 2-2 tk húsos tölteléket halmozunk.
    4. A tojást szétválasztjuk. A korongokat a szélükön megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd félbehajtjuk, jól összenyomkodjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe tesszük. Végül a pirogokat megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és a sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.

    PÁLINKÁS TEPERTŐS POGÁCSA>>> 

    SONKÁS-KRUMPLIS POGÁCSA>>> 

    VIRSLIS POGÁCSA>>> 

Salátával könnyű második fogás, partifalatnak, bor- vagy sörkorcsolyának is kitűnő.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin