Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos pirog

MME MME
> 90 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, beletesszük a habosra felvert tojásokat és összegyúrjuk. A tésztát meleg helyen egy órán át kelesztjük.
  2. A töltelékhez a káposztát lereszeljük és olajon megpároljuk, majd félretesszük. A vöröshagymát is lereszeljük, megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, oregánóval, köménnyel ízesítjük és belekeverjük a sűrített paradicsomot. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a párolt káposztát és összeforraljuk.
  3. A tésztát egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, és megtöltjük a töltelékkel, majd kétoldalt felhajtjuk,hogy ne jöjjön ki a töltelék. A tetejét tojással megkenjük,és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

A LEGJOBB DARÁLT HÚSOS RECEPTEK - VÁLOGATÁS >>> 

CSIRKEHÚSOS PIROG OMLÓS TÉSZTÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Csicsely Mátyásné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss