Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű cheddar sajtos pogácsa (Zsomac pogácsa)

25 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tepsit a sütőbe helyezük, és 210 fokra előmelegítjük.
  2. Eközben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a Cayenne-borsot és a mustárport.
  3. A vajat felolvasztjuk és a lisztes, száraz keverékhez adjuk.
  4. Ezután a sajt 2/3-át (10 dkg) apróra reszeljük, és hozzáadjuk a keverékhez.
  5. Hozzáöntjük a tejet, és gyors mozdulatokkal egyenletesre keverjük a tésztát.
  6. A kész tésztát gömbbé gyúrjuk, és a liszttel kiszórt munkalapra helyezzük.
  7. A tésztát 2,5 centiméter vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatótval kiszaggatjuk.
  8. A kész korongok tetejét tejjel vékonyan bekenjük, és rászórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajtot.
  9. Kivesszük a felhevített tepsit, majd egymástól kellő távolságra ráhelyezzük a 6 korongot. A pogácsák 12-14 perc után aranybarnára sülve, azonnal tálalhatók. 

 

Megjegyzés

Mindig is szerettem pogácsákat készíteni, az utóbbi időben ezzel a cheddaros Zsomac pogácsával arattam a legnagyobb sikert :) - tamaskonyhaja

Ezek is érdekelhetnek