Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csípős csirkemellcsíkok shitake gombával

default user icon
4/5
Csípős csirkemellcsíkok shitake gombával
Csípős csirkemellcsíkok shitake gombával

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1db újhagyma
  • 4db enyhén csípős csilipaprika
  • Egy kis fej káposzta
  • pár szem shitake gomba
  • 2 ek. csípőspaprika krém
  • 8 ek. szójaszósz
  • 1 ek. fehérbor
  • 1 tk. borecet
  • 3 ek. méz
  • 4 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. liszt
  • víz
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek oliva olaj
  • gyömbér
  • színes bors

Elkészítés

    Egyforma csíkokra vágjuk a csirkemellet, egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk az olivaolaj at, a lisztet , és az összes fűszert. Összekeverjük és 10 percig hagyjuk álni.

    Összevágjuk a zöldségeket, és egy kis edénybe félretesszük, előveszünk egy wokot. Elkezdjük pirítani a húst, ha már aranybarna, hozzá adjuk a zöldségeket. Ezt 15-20percig pároljuk a hússal .

    Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a csípőspaprikakrémet, a fehérbort, a borecetet és a mézet, és további 5-10 percig pároljuk.

    Összekeverjük a vizet és az étkezési keményítőt, hozzáadjuk a csirkés raguhoz, és egy-két percig összefőzzük. Rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin