A bucikhoz a lisztet elvegyítjük az instant élesztővel és a sóval. Hozzákeverjük az elhabart tojásokat a joghurttal együtt, majd kis adagokban hozzáöntünk 1,5 dl langyos vizet, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, és tíz egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagból hosszúkás bucit formázunk, majd a tetejüket kissé lelapítjuk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Azután megkenjük a tetejüket egy kevés vízzel, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A szószhoz egy kis lábasban összekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, egy kevés sót és az őrölt csilit. Egy kevés vizet hozzáöntünk, felforraljuk, majd közepes lángon 10 percig főzzük.
A virsliket a szokott módon megfőzzük. A bucikat vízszintesen félbevágjuk. Az alsó felükre a csiliszószt halmozzuk, elrendezzük rajta a virsliket, végül a lereszelt sajttal megszórjuk. Melegen tálaljuk. Mustár illik hozzá.
Az extrahúsos változathoz piríts meg egy kevés olajon 20 dkg darált húst. Add hozzá a szósz hozzávalóit, főzd készre, majd töltsd a bucikba.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre