Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés-túrós poharas finomság

default user icon
Cseresznyés-túrós poharas finomság

Hozzávalók

  • 50 g cseresznye vagy meggy
  • 100 g cukor
  • 3 szelet barna kenyér
  • 50 g habcsók
  • 75 g mogyoró
  • 1 citrom
  • 250 g tehéntúró
  • 250 g habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál csokireszelék

Elkészítés

    A gyümölcsöt mossuk meg, magozzuk ki, és a cukor felével keverjük össze. A kenyeret pirítsuk meg és vágjuk apró kockákra. A habcsókokat tördeljük apróra, a mogyorót pedig nagy lyukú darálón daráljuk meg.

    Forró vízben mossuk meg a citromot és alaposan törölgessük meg. A héját reszeljük le, a levét pedig facsarjuk ki. A túrót keverjük össze a citromlével, a citromhéjjal és a maradék cukorral.

    A tejszínt verjük fel a vaníliás cukorral, majd keverjük bele a túróba. Rakjuk a túrókrémet rétegesen mély üvegtálkákba vagy poharakba, erre pedig a gyümölcsöt, a mogyorót, a habcsókot és a pirítóst. A felső réteg túrókrém legyen, amelyet bőven szórjunk meg csokoládéreszelékkel.

    Fedjük le a poharakat és kb. 5 órára tegyük a hűtőbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin