Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-túrós őszibaracktorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 3 lap zselatin (vagy 3 teáskanál zselatinpor)
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 dl tejszín
  • 4 érett őszibarack

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tortaformát kikenek, lisztezek, félreteszem.

A tojásfehérjét 3 evőkanál jéghideg vízzel félig habbá verem. Majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verem. A tojássárgákat egyenként belekeverem, majd a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverve a tojásos masszába szitálom. Az egészet habverővel óvatosan elkeverem, majd az előkészített tortaformába simítom.

Előmelegített sütőben tűpróbáig.

A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom. A túrót áttöröm, és a cukor 2/3 részével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citromlével összekeverem.

1,5 dl tejszínt megforrósítok, majd a tűzről leveszem. A zselatint kinyomkodom és a tejszínben feloldom, a túróval összekeverem.

Az őszibarackot leforrázom, meghámozom és vékony szeletekre vágom.

A tortalapot 3 lapba vágom, a krém és az őszibarack 2/3 részével megtöltöm. A maradék krémmel bevonom a tortát.

A maradék tejszínt a habfixálóval és a maradék cukorral kemény habbá verem. Habzsákba töltöm, és a tortát feldíszítem vele. A félretett őszibarackot a torta tetejére rendezem, és mentalevéllel díszítem.

Végül hűtőbe teszem 2 órára, 12 szeletre vágható.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss