Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cseresznyés meggyleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg cseresznye
  • 30 dkg meggy
  • 3-4 evőkanál cukor
  • pici só
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 3 rúd fahéj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 1,5-2 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított cseresznyét és meggyet kimagozzuk, és a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat, kb. 15 percig főzzük (nem szabad szétfőzni a gyümölcsöket).

    Habarást készítünk: a tejfölben simára keverjük a lisztet egy kevés vízzel együtt, egy kanállal a forró levesből is adunk hozzá, így biztosan nem lesz csomós. Majd hozzáöntjük a leveshez, folyamatosan kevergetjük, és összeforraljuk.

    Jól lehűtve, hidegen, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Könnyű, gyors és szezonális. Citromos habgaluskával is finom.

Hasonló Receptek

Magazin