Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Császármorzsa - tényleg egyszerűen

default user icon
11 4.6/5

Hozzávalók

  • 50 dkg búzadara
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • mazsola (opcionális!)
  • kb 2-3 dl tej
  • étolaj
  • lekvár

Elkészítés

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Poetra 3 évvel ezelőtt
Hát, kezdőként, nekem az lenne a kérdésem, hogy mindezt az anyagot hány centiméter átmérőjű fazékba kell tenni, mert jelenleg az enyémben 7 cm magasan áll. Hogyan lesz ebből átsült császármorzsa?
szandi673 8 évvel ezelőtt
Rendszeresen csinálom, és tényeg egyszerű és nagyon finom!
10 évvel ezelőtt
Én úgy csináltam meg h kb két decis pohárban, mértem ki a búzadarát, és a lisztet! Mindenből kettőt raktam, 2 pohár búzadara, 2 pohár liszt, 2 tojás, 2 vaniliás cukor, bár tejet asszem többet raktam! Addíg öntöttem rá amíg egy folyékonyabb masszát kaptam! Én nem ettem belőle /nekem már nem jutott/ de a férjemnek nagyon ízlett! Legközelebb én is megkóstolom!
pagtogtatott 12 évvel ezelőtt
Nekem az a változat jött be, hogy ahány tojás, annyi deci tej, annyi deci dara, azzal a kiegészítéssel, hogy teljeskiőrlésű darával csinálom, és a tejből három tojás esetén elég 2,5 dl is. Tényleg nagyon finom csemege, egyszerű is, és mindenki imádja nálunk!
n.r.zsuzsa 12 évvel ezelőtt
Nem baj, ha több a tej, én 1-2 óráig állni hagyom, hogy jól megszívja magát, közben többször jól átkeverem, aztán jó nagy lábosban forró olajban szinte sütöm, mindíg jól felkeverve az aljától, nehogy leégjen. felénk is császármorzsának hívják!
Budapest 12 évvel ezelőtt
Az adagolás nagyon egyszerű és könnyen megjegyezhető. Ahány személy részére készül a daramorzsa, annyi tojást kell egy tálba felütni, és annyiszor egy dl tej és egy dl. búzadara kell. Ezt összekeverni és kevés de forró olajban kevergetve megsütni. Cukor nem kell bele csak egy csipet só és a citromhéjj. Áztatott mazsolát lehget a végén belekeverni, cukorral, lekvárral tálalni.
madagaszkar 12 évvel ezelőtt
Én ezt nagyon egyszerüen készítem.2pohár liszt 2pohár buzadara 2pohár tej 2tojás pici só 2ek cukor.összekeverem izzó olajban megsütöm.Egyszerü és finom
Haynal 12 évvel ezelőtt
Sziasztok, Tudomásom szerint ennek a receptnek daramorzsa a neve. A császármorzsába nem kell gríz, hanem egy sűrű palacsintatészta-szerűségből és darabolt dióból áll.
lesku 12 évvel ezelőtt
Sziasztok! Édesanyám is megnézte az oldalt ezért hallom, hogy gond van! : ) A lényeg, hogy írtam is, nem tudom biztosan, mennyi tej kell, igyekeztem körülírni. Egy biztos, ha hígabb lesz, az nem gond, mert kisül belőle, de ha száraz, azzal valóban nincs mit tenni, de aki szereti az ilyesmit, úgyis megeszi. Én először kb. 2dl hideg olajba öntöttem bele, borzasztó lett: tocsgott, de azért megégett végül. Mit tehettem volna: megettem : ) A másik FONTOS, hogy a fedő végig legyen rajta. Ha készen van, még egy pár percet állhat a fedő alatt a tűzről lehúzva.
fodia 12 évvel ezelőtt
Sajnos kicsit kemény és száraz lett, legközelebb több tejet rakok bele. Nem kellett volna a masszába is egy kevés olajat? Egyébként tényleg egyszerű, s másodszorra talán jó is!köszi
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes