Császármorzsa - nagyanyáink szerint

default user icon
16 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 4 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Nagy a vita, hogy a császármorzsa lisztből vagy darából készül-e. Szerintem: Nagyanyáink fele lisztből (2,5 dl), fele darából (2,5 dl) készítették, 5 dl tej és mazsola hozzáadásával. Éjjelre pihenni tették, másnap kevertek hozzá csipet sót, 2 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, citromhéjat, 4 tojás sárgáját, majd felvert habját.

    E mennyiségnek kb. a felét lehet egyszerre nagyméretű palacsintasütőben pirosra sütni, majd megfordítani, aztán 2 lapáttal széttépkedni.

    Önmagában is jó, de (por)cukorral, lekvárral az igazi.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kárász Gabriella 2 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett! Nem lehet elrontani! :)
Mészáros Zsófia 4 évvel ezelőtt
Isteniii finom lett!!!:) Nagyon köszönjük a receptet, már Anyumnak is el kellett küldeni!!!;)
Kiss Mária 5 évvel ezelőtt
Én kifelejtettem a tojáshabot (eltettem a hűtőbe, hogy frissen verjem fel), és csak akor vettem észre, amikor már túlvoltunk rajta. Nagyon fincsi lett, és később sem keményedett meg a morzsa, szerintem legközelebb se teszek bele. Tényleg jó egyébként a recept, máskor is megcsinálom. Én csak fél órát hagytam állni.
biróné wache helga 5 évvel ezelőtt
Ez tényleg nagyon jó recept.Én a mazsolát nem keverem a tésztához,hanem megpirítom az olajban,ettől felpuffad és jó puha lesz.Utána öntöm rá a tésztát.
Losonczi Erika 6 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet és mindenkinek ajánlom isteni finom lett . én a sütőbe készítettem el .
Péter 6 évvel ezelőtt
A nagymamám mindig igy csinálta és én is igy készitem évek óta. Eltünt recepteskönyvem, ezért nagyon örülök, hogy itt rátaláltam a régi hagyományos receptre. A pihentetés fontos legalább fél nap, hogy a dara megdagadjon.
Góg Marianna 6 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, ezentúl így fogom csinálni, a családnak is ízlett. Azoknak pedig, akik tejérzékenyek, vagy más okból nem fogyasztanak tejet, üzenem, hogy magamnak tej nélkül készítettem, helyette víz került bele (szódával akartam, de végül sima víz lett, mert el voltam varászolva) és szerencsére így is nagyon finom! Épp most falatozom. Nyami. :)
Freya9 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom!Annyi változtatást csináltam csak,hogy sütőben sütöttem,így egyszerre belefér az egész:)
Attila 7 évvel ezelőtt
Köszönöm, nagyon finom! Hibátlan a recept, minden benne van, ami kell. Szerintem inkább 3-4 részletben érdemes sütni, hogy ne szóródjon ki az edényből (de lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen). Én fedő alatt és közepes lángon sütöm, hogy ne égjenek meg a mazsolák.
Anita 8 évvel ezelőtt
Bár nem pihentettem, csak kb. 20 percig, így is finom lett, mi vaníliapudinggal szeretjük!

Hasonló Receptek