Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cigánypecsenye hagymásan

Hozzávalók

  • 1 kg tarja vagy karaj
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 10-15 gerezd fokhagyma
  • 1 kg vöröshagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olaj

Elkészítés

    1. A szalonnát felszeleteljük, a szeleteket bevagdossuk. Egy mélyebb, nem műanyag edénybe tesszük és mikróban (kétszerre), 4-5 perc alatt kisütjük a zsírját. A zsír egy részét beletesszük egy nagyobb lábasba. A karikára vágott hagymát félig megsütjük rajta, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezzük.
    2. Közben a felszeletelt, kiklopfolt húsokat sózzuk és borsozzuk, a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütjük 1-1 perc alatt mindjét oldalát, utána a hagymára pakoljuk.
    3. A fokhagymagerezdeket összepréseljük, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenünk, majd a szalonnákat is a húsokra rakjuk, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszórjuk. Sültkrumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.

    PIKÁNS PECSENYe >>> 

    PIROS PECSENYe >>> 

    még több magyaros finomság >>> 

Megjegyzés

Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba.

A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz.

VivicaThomas
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Köszönöm a visszajelzést! De nagyon örülök! Legközelebb kipróbálom egy kis mustáros többlettel! Ha nyitott vagy rá, nézz szét a többi kajám között itt: http://anyablog.hu/, v. itt: https://www.facebook.com/VivicaReceptBlogja További szép napot! :)
Deddencs
Én nem szeretem túl dicsérni, amit főzök, de ennél nem tudtam mást csinálni. Nagyon nagy kedvencünk lett :) Plusz ötlet én a fokhagymához egy kis mustárt is tettem. Köszönet a receptért.
VivicaThomas
kishefy, teljesen helytálló az ötleted! ha ma tenném fel a receptet, már én is beleírnám a lisztbe-mártást, akár a hús mindkét oldalát :) örülök, hogy ízlett!
kishefy
Nagyon-nagyon fincsi lett! Köszönet érte:))) Én csak annyit változtattam rajta, hogy sütés előtt a hús egyik felét lisztbe mártottam és úgy sütöttem elő. Még egyszer köszi:)
VivicaThomas
Köszönöm, Betty! :)
lukacsbetty
Kedves Vivica Thomas!! Senki nem írt még véleményt?? Akkor most megteszem én! Tegnap előtt megcsináltam ezt a fantasztikus ételt! Csak azt tudom mondani egyszerűen csodálatos! Ami tarja, vöröshagyma, fokhagyma, az csak jó lehet. Párom imádja a cigánypecsenyét, na gondolhatod........! Sült krumplival + káposztasali!! Nagy sikert aratott! Ajánlom mindenkinek! Köszönet érte! :)
VivicaThomas
Örülök, hogy mindenki így örül a receptnek... Én viszont csalódott vagyok... :( Mindenkinek csorog a nyála, és ígérget, de senki nem írja le a véleményét a kész ételről... :( Szóval, rajta!!!
suliklari
Hú, de jó ez a recept, kedvenc ételeim egyike a cigánypecsenye, egyszerűen imádom, ha étterembe megyünk, többnyire mindig azt rendelek. Itthon mégsem mertem eddig kipróbálni valahogy, de majd most! Sajna jövő hétvégére marad, mert holnapra mást terveztem be... (Nem csirkepörit...) Pedig már csorog a nyálam! A krumplipüré is tök jónak tűnik, nálunk nagyon megy, így ezekkel a fűszerekkel még nem is hallottam, a többi dolgot én is beleteszem, plusz még tejfölt is szoktam, attól fincsi könnyű lesz, és másnap is fogyasztható. Amíg a tejfölt kihagytam, másnapra katasztrófa lett az egész (már ha maradt). Majd megírom, hogy sikerült!
enniakaro
Én is lementettem a receptet, a krumplipüréért pedig külön köszönet ! :)
VivicaThomas
:D hétköznapi vacsorának is tökéletes! (remélem, Cukibambi véleménye is felkerül hamarosan...) Örülnék egy olyan visszajelzésnek, hogy hogyan ízlett ;)

Hasonló Receptek

Magazin