Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Burgonyás-sonkás lángos

default user icon
Burgonyás-sonkás lángos

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 20 dkg sonka
  • 1 dkg só
  • 1 kiskanál méz
  • 1 csomag porélesztő
  • 1-2 dl langyos tej
  • 1-2 liter Vénusz Sütőolaj a sütéshez

Elkészítés

    A burgonyát héjában megfőzzük, kissé lehűtjük, héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük, majd a liszttel, az olvasztott Vénusz Sütőmargarinnal, a sóval, 1 dl langyos tejjel és a porélesztővel együtt alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük az apróra vágott sonkát.

    Ha túl sűrű a tészta, kevés tejet, ha túl híg, kevés lisztet adunk hozzá, és letakarva meleg helyen kelesztjük.

    A megkelt tésztát olajozott deszkára borítjuk, majd egyforma pogácsákat szaggatunk belőle. Olajozott kézzel vékonyra húzzuk és forró Vénusz Sütőolajban mindkét oldalán megsütjük őket.

    Tejföllel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin