Burgonyapüré hármas

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya,
  • só,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó,
  • 20 dkg leveles paraj

Elkészítés

    Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, földaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük; de a levét megőrizzük. A puha burgonyát összetörjük, és a fele vajjal, a tejföllel meg egy kevés főzőlével pürévé keverjük, majd lefödve melegen tartjuk. A maradék főzőlevet elfelezzük, külön-külön tűzre tesszük, és az egyikben a parajt, a másikban a borsót főzzük meg. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a maradék vajon üvegesre sütjük. A burgonyapürét három részre osztjuk. Az elsőbe a sült hagymát, míg a másodikba a leszűrt puha zöldborsót keverjük. A harmadikba a leszűrt és fölaprított paraj kerül. Tálaláskor mindhárom püréből egy-egy evőkanálnyit a tányérokra halmozunk. Fűszeres pecsenyelével megöntözve különösen finom.

    Elkészítési idő: 50 perc

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek