Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bundáskenyér másképp

default user icon
MME
Gondoltátok volna, hogy a legnépszerűbb receptek közé tartoznak a Mindmegettén a különféle bundáskenyerek? Minket meglepett, bár jobban belegondolva: gyors, kiadós, praktikus és finom. Érdemes tehát variálni!

A szikkadt, másnapos kenyérért és péksüteményekért kevésbé lelkesedünk, de alapanyagként felhasználva könnyen új ételekké alakíthatjuk őket. Kifliből készülhet mákos guba, kalácsból vagy briósból máglyarakás, zsemle is nagyon finom ezzel-azzal megtöltve. A kenyér újjászülethet édes bundáskenyérnek, de alapja a csokoládés kenyértortának is.

Ha sós ízekben gondolkozunk, a kenyér második élete leginkább melegszendvics és a bundáskenyér formájában jut eszünkbe. A melegszendvicsek és toastok variációs lehetősége végtelen, de bundáskenyér is készülhet sajttal, sajtkrémmel, sonkával gazdagítva.

Az, hogy mi kerül a töltött bundáskenyérbe, csak fantáziánkon és kreativitásunkon múlik. Ötletadónak álljon itt most 5 recept!

Szalonnás-tökmagos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet bacon
4 szelet fehérkenyér
2 evőkanál tökmag
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A baconszeleteket ropogósra sütjük serpenyőben, két kenyérszelet közé tesszük a szalonnaszeleteket. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, tökmaggal gazdagított felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Sütőtökös-kéksajtos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet fehérkenyér
8 evőkanál pürésített sült sütőtök
5 dkg kéksajt
1 marék dió durvára vágva
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük a pépesített sütőtökkel, kéksajtot morzsolunk rá, megszórjuk a durvára vágott dióval, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük.

Libamájas-szarvasgombás bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet toastkenyér
szarvasgombás libamájpástétom
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük libamájpástétommal, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, forró olajban pirosra sütjük.

Fetasajtos-bazsalikomos bundáskenyér

Hozzávalók:
4 szelet rozskenyér
4 levél bazsalikom
2 evőkanál fetasajt
1 kanál tejföl
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A fetát villával összetörjük, ha kell, pici tejföllel lazítjuk, megkenünk vele 2 szelet kenyeret, majd bazsalikomlevelet teszünk rá, ráfordítjuk a másik két szelet kenyeret. Kis tejjel felvert, enyhén sózott felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Spenótos-emmentális bundáskenyér

Hozzávalók:
2 zsemle
1 marék friss spenót
2 szelet emmentáli sajt
diónyi vaj
Valamint:
tojás
tej

olaj a sütéshez

Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemléket félbevágjuk, megtöltjük a párolt spenóttal, befedjük a sajtszeletekkel, majd a zsemle tetejével. Kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss