Keress receptre vagy hozzávalóra

Búbos csirkemell

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • cukor
  • 25 dkg gomba
  • 1 ek vaj
  • 2 ek apró szemű zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg sajt

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd minden filéből három szeletet vágunk, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
    2. 1 fej felaprított hagymát az olajon megdinsztelünk egy csipet sóval. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a faldarabolt paradicsomot és egy kevés cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk együtt, addig, hogy éppen csak roppanós maradjon a paprika.
    3. Ezután egy másik edényben olajon megdinszteljük a megtiszított és felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a maradék hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk. 
    4. Egy serepenyőben felmegítünk 2 ek olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és oldalanként kb. 4 perc alatt elősütjük rajta a hússzeleteket, majd átszedjük őket egy tepsibe, és ráöntjük a szaftot.
    5. Egy tálban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet és a tojást. Meghintjük bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajt egyharmadát is, és alaposan összekeverjük.
    6. A gombás tölteléket az elősütött húsra halmozzuk, a tetejét meghintjük sajttal, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor a sajt olvadni kezd (kb. 5 perc), alufóliával letakarjuk, és további 15 percig sütjük.

Megjegyzés

Rizzsel tálaljuk, de önmagában, salátával is finom. Helyettesíthető más fajta gombával, csiperkével is finom.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin