Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boros-káposztás pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 3 evőkanál étolaj
  • kevés őrölt bors
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • pici cukor
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás (ebből 1 a kenéshez)
  • 1 kg liszt
  • ízlés szerint só
  • 1 dl fehérbor
  • 40 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A káposztát lereszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban az olajon puhára dinszteljük, s a végén megborsozzuk.

    Az élesztőt tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát készítünk, amit lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtunk, s egyenletesen rákenjük a káposztát.

    Ekkor összehajtjuk, és fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk. A tetejét késsel hosszában, széltében megvagdossuk, és középméretű pogácsaformával kiszaggatjuk.

    Lisztezett tepsibe rakjuk, a tetejüket tojással megkenjük, s világos színűre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin