Elkészítés: A szalonnát kisütöm, félreteszem. A kisült zsiradékban megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd beleteszem a fokhagymát. A húst csíkokra szeletelem, a hagymához hozzáadom a szalonnát és a húst, és fehéredésik pirítom.Sózom, borsozom, beleöntöm a sört. Puhulásik kicsi lángon párolom. A párolás végén hozzáadom a gombát, a paprikát, a paradicsomot és a kakukkfüvet. Sóval és borssal ízesítem.
A tejszínből és a tejből a liszttel habarást készítek, és besűrítem az ételt. A legvégén sok petrezselyemmel meghintem, és még egyet forralok rajta.
Nokedlivel tálalom (én a nokedlit teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináltam).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre