Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Besztercei töltött liba

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db pecsenyeliba
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1/2 dl rum
  • fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
  • majoránna
  • rozmaring
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap annyi rumos-citromos vízbe áztatom, amennyi ellepi. Másnap kimagozom.

    A megtisztított, átöblített libát lecsöpögtetem, majd a hasát belülről sóval, borssal, majoránnával, friss rozmaringlevéllel és reszelt citromhéjjal jól bedörzsölöm, majd megtöltöm az aszalt szilvával. A nyílást hústűvel összetűzöm, majd a liba bőrét sűrűn bevagdosom, hogy a felesleges zsír kisülhessen belőle.

    Tepsibe teszem, aláöntöm a rumos-citromos vizet. A libát kívülről minden oldalán sózom, borsozom, alufóliával szorosan lezárom a tepsit. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom.

    Ezután ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm egy serpenyőbe, a tepsibe visszatéve bőrét ropogósra sütöm. Közben a serpenyőbe öntött főzőlevet kevés liszt hozzáadásával beforralom mártássá.

    A húst a sütőből kivéve néhány percig pihentetem, majd feldarabolva meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré halmozom.

    Tejszínes burgonyapürével és a mártással körítve kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Köszi a kommentet, valóban nagyszerű étel, mindenkinek tiszta szívből ajánlom! Üdv, Nani.
simonani
Nahát kedves Nani! Hogy Te miket nem tudsz! Ez hihetetlenül fenséges lehetett! Valamikor fiatal koromban ettem utoljára libát, és tudom, hogy nagyon finom tud lenni! Gratula, és további szép napot! Ani.

Hasonló Receptek

Magazin