Elkészítés: 4 dl tejet felforralunk a felhasított vaníliarúddal. Amíg a tej melegszik, egy tűzálló tálat (mi a római cseréptálat használtuk) kivajazunk, és a felszeletelt bejglit elrendezzük benne (mondjuk max. 2 rétegben). A felforrt tejet a bejglire öntjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy jól beigya a tejet.
A maradék tejet a 4 tojás sárgájával (és esetleg egy kis cukorral, bár a bejgli tartalmaz cukrot) elkeverjük, és a bejglire öntjük. A maradék vajat a tetejére vagdossuk, megszórjuk fahéjjal, és ráreszeljük az almákat. Lefedve kb. 40 percig sütjük (római tál esetében hideg sütőbe tesszük, majd kb. negyed órán át melegítjük, és csak ezután kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, nehogy kárt tegyünk az edényben).
Amikor már csak pár perc van hátra, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a baracklekvárral. Kivesszük az edényt a sütőből, a habot a bejgli tetejére halmozzuk, és fedő nélkül további 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre