Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te is küzdesz a befőttesüveggel? Ezzel a technikával erőlködés nélkül lepattintod a tetejét

default user icon
MME
Legyen szó savanyúságról, lekvárról vagy kompótról, ha jól rázártuk a befőttesüveg tetejét, szinte kínszenvedés kinyitni. Egyesek konyharuhával fogják meg, míg mások késsel feszegetik le, ám ez utóbbi különösen balesetveszélyes. Mutatunk egy technikát, amivel villámgyorsan kinyitható.

Akár házi, akár a boltban vettük, szinte mindenkin kifogott már életében legalább egyszer egy befőttesüveg. A makacs tetőt megfoghatjuk puszta kézzel vagy konyharuhával együtt, erőlködhetünk úgy, hogy már a fejünk is vöröslik, akkor sem fogja megadni magát. Egyes helyeken ugyan kapni speciális nyitószerszámot, ám ez sem mindig működik.

Van azonban egy pofonegyszerű technika, amelyhez nincs másra szükségünk, csak a két kezünkre! Ez azért jó hír, mert nem kell késsel felfeszegetni, vagy átszúrni a befőttesüveg tetejét, és így elkerülhetjük, hogy a késsel megvágjuk vagy megszúrjuk magunkat.

A TikTokon terjed az a videó, mely bemutatja a befőttesüveg helyes, gyors és sérülésmentes kinyitásának módszerét. Egyesek lehet, hogy már ismerik ezt, sőt így nyitják a savanyúságos üvegeket, ám sokak számára még ismeretlen lehet ez a módszer!

Tegyük a befőttesüveget az asztalra vagy a pultra, a két tenyerünk alját érintsük a tető széleihez, ujjainkat kulcsoljuk össze, majd erősen nyomjuk össze a kezünk közé fogott befőttesüveg tetejét. Nem kell nagy erőt kifejteni, hogy a tető egy jól hallható pukkanással engedjen, és már ki is nyílt a finomságot rejtő üveg.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss