Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Béarni mártás (Béarnaise)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szem mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál mustár
  • 25 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítése: Meghámozzuk és összevágjuk a mogyoróhagymát. Az ecettel és kevés vízzel lábosba tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagymák megpuhulnak és az összes folyadék el nem fő. A lábost hideg vízbe tesszük, és a masszához habverővel, gyors keverés mellett hozzáadunk 3 tojássárgáját. Akkor jó, ha krémesedni kezd. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a mustárt, apránként hozzáöntünk 25 dkg olvasztott vajat, és alaposan összekeverjük. Ha fel szeretnénk melegíteni, gőzfürdőben tegyük, hogy ki ne csapódjon!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin