Barack-dinnye lekvár

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
  • 80 dkg sárgabarack (70 dkg gyümölcshús)
  • 50 dkg sárgadinnye (30 dkg gyümölcshús)
  • 50 dkg befőző cukor 2:1
  • 1 citrom leve
  • 1/2 dl barackpálinka

Elkészítés

    Előkészítés: A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk. A dinnyét kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát kivájjuk, és a barackkal együtt kisebb darabokra vagdaljuk.

    Elkészítés: A sárgabarackot és a dinnyét összekeverjük a cukorral, a citromlével, és kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva 3 percig rotyogtatjuk. A lekvárba keverjük a pálinkát, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyre rakjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

11 évvel ezelőtt
Én őszibarackkal szoktam, pálinka nélkül, a sárgadinnye amúgy is elég aromás. Nagyn finom!!

Hasonló Receptek