Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt az 5 maradékot soha ne edd meg az apartman konyhájából

default user icon
MME
Ha nyaraláskor inkább egy lakás vagy ház nyújtotta függetlenséget választod a szállodák kényelme helyett, valószínűleg főzni is fogsz a pihenés alatt. Ezeknek a bérleményeknek a „csodája”, hogy a konyhaszekrényben mindig megbújik némi maradék, amit az előző lakók hagytak ott.

Mindegy, hogy anyagi vagy kényelmi okokból pihensz egy apartmanban, a lényeg, hogy biztosan fogsz a konyhában maradékokat találni. Ezeket vagy az előző nyaralók hagyták ott, vagy a vendéglátók készítik be figyelmességből. Mielőtt boldogan felhasználnád a kincseket, mutatjuk, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyekhez jobb, ha nem nyúlsz.

Őrölt kávé

A kávé még megfelelően tárolva is könnyen elveszíti aromáját, különösen, ha olcsóbb, silányabb minőségű. Akik lakásokat adnak ki, nem valószínű, hogy drága őrölt kávét hagynak a vendégeknek… A lényeg: jobb, ha a saját magad által vásárolt, friss kávéból készíted a reggeli italod.

Ketchup, mustár, mogyoróvaj

Megbontott flakonok, amelyekből alig hiányzik – ismerős helyzet, ugye? Ennek ellenére óvatosan bánj ezekkel, mert a különböző baktériumok könnyen megtelepednek a szószokon, mártásokon és egy gyomorrontás nem éppen kellemes tünetekkel jár.

Tej és tejtermékek


Bármilyen tej és tejtermék, ami a hűtőben lapul, tabu! A tej gyorsan megsavanyodik, a tejtermékek könnyen avasodnak, és például a vaj könnyen átveszi más ételek szagát.

Olívaolaj

Az olaj is kényes téma, hiszen könnyen megavasodhat. Egészen biztosan romlik a minősége, ha napfénynek kitéve áll a polcon.

Fűszerek

A régi fűszerek elveszítik ízüket, így nincs értelme például egy több éves oregánót hozzáadni a paradicsomos szószhoz. Ráadásul a fűszereken rengeteg kórokozó található, hiszen az emberek többsége kézzel nyúl bele a zacskóba.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss