Amerikai krémes süti

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • A meggyzseléhez:
  • 1 üveg kimagozott meggy
  • 1-2 evőkanál zselatin
  • A tetejére:
  • 5 dl tejszín
  • cukor
  • reszelt csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kakaós (liszt nélküli) piskótát sütünk. Ha kész a piskóta, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    A 2 csomag pudingot a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, és még forrón 10 dkg margarint belekeverünk, majd a kihűlt tészta tetejére öntjük.

    1 üveg kimagozott meggyet lecsepegtetünk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A meggypépet 1-2 evőkanál zselatinnal felfőzzük, és a puding tetejére simítjuk.

    Ha kihűlt, 5 dl tejszínt felverünk, és a meggyzselére terítjük. A tejszínre csokoládét reszelünk, és meggyszemekkel is díszíthetjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dr. Tóth Nikoletta 3 évvel ezelőtt
Plusszika: Örülök, hogy sikere volt!:) Lywiee: Én csak a lecsöpögtetett, összeturmixolt meggyet használtam, a levét nem.
R Lívia 3 évvel ezelőtt
Meg szeretném süti a krémest, viszont a meggykrémhez lenne egy kérdésem. Csak a kimagozott meggyből főzöm a zselét, vagy a levét is hozzá kell adnom? Előre is köszönöm a választ!
Dobos Katalin Mária 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam, tökéletes lett. Vendégségbe vittem, felvágtuk és pillanatok alatt elfogyott. Nagyon jó recept. Köszi, hogy megosztottad velünk :)
Dr. Tóth Nikoletta 4 évvel ezelőtt
A kakaópor tartja össze. Aki nem szereti a kakaópor ízt, annak érdemes jobban édesíteni, mint ahogy a recept írja, mert különben kesernyés lesz neki.
Rommie 4 évvel ezelőtt
De jól néz ki... de ez komoly, hogy ilyen lesz a piskóta, ha nincs benne liszt?? Mi tartja össze?

Hasonló Receptek

Magazin