Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-póréhagymás sertésszelet

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 kisebb alma
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A bordákat kiklopfolom, és a széleit kissé bevagdalom, hogy sülés közben ne ugorjonak össze. Mindkét oldalát sózom, majd lisztbe mártom.
    Egy kisebb tepsit kivajazok, ezután a megtisztított, vékony karikákra vágott póréhagymákkal kibélelem az alját. Sorban egymás mellé fektetem a húsokat, majd a karikákra vágott almákkal megrakom őket.
    A juhtúrót simára keverem a tejföllel, a zúzott fokhagymákkal és a borssal. Végül a krémet jó vastagon rákenem az almás hússzeletekre. A tepsit szorosan befedem alufólival, és az előmelegített sütőbe tolom. Közepes lángon kb. 30 percig párolom, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm a tetejét. Legjobban petrezselymes párolt rizs ilik hozzá köretként.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bruer
Neeekem tetszik! :-)) Még a közeljövőben megcsinálom ! Gratula, rád szavazok!

Hasonló Receptek

Magazin