Elkészítés: A töltelékhez az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, majd felkockázzuk. Az almadarabokat vajon megpároljuk, megszórjuk a cukorral és ízlés szerint fahéjjal, kissé karamelizáljuk, majd a mézzel elkeverjük.
A muffinhoz a lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást a porcukorral és az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk az almatölteléket, végül a sütőporos lisztet. A masszát 12 darabos muffinformába töltjük, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A fehér cukormázhoz a tojásfehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és alaposan kikeverjük. A muffinok tetejét bevonjuk a cukormázzal, majd a színes tojásokkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre