Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás-mogyorós zabpelyhes süti

Hozzávalók

  • 2 ek darált lenmag
  • 6 ek víz
  • 25 dkg zabpehelyliszt (zabpehely késes aprítóban ledarálva – szükség esetén jelölten gluténmentes)
  • 3 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 30 dkg alma (kb. 3 db nagyobb)
  • 15 dkg banán (kb. 1 db nagyobb)
  • 15 dkg földimogyoró

Elkészítés

    1. A lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, kimérjük és késes aprítóban a ledaráljuk zabpelyhet. Utána tálba tesszük fahéj, só és szódabikarbóna kíséretében.
    2. Az almát és banánt hámozás után szintén az aprítóba tesszük és pépesre turmixoljuk. (Másik lehetőség, hogy az almát a reszelő kisebb lyukú oldalán lereszeljük, a banánt pedig villával pürésítjük.) Ezután a zabhoz adjuk, jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra alul-felül sütési funkción.
    3. Ekkor hozzáadjuk a mogyorót, amivel szintén átkeverjük, majd egy kanállal kis halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. (Ha többet teszünk, akkor vastagabb és puhább lesz a kész sütink, ha pedig kb. 1 evőkanálnyit hagyunk 1 darab sütinek és ezt még el is simítjuk, akkor ropogósabb, kicsit szárazabb lesz a végeredmény. Ez rajtatok áll, én ez alkalommal a puhább verziót választottam.) A sütési idő a vastagabb korongok esetében kb. 20-25 perc, ha kekszet készítünk, kevesebb.
    4. Az elkészült sütiket ízlés szerint díszíthetjük. (Én egy kis kókuszolajat olvasztottam meg kevés vízzel, majd hozzákevertem egy teáskanálnyi kakaóport és ezzel locsoltam meg a zabfalatokat.)

    DIÓS-ZABPELYHES KEKSZ (TEJ- ÉS TOJÁSMENTES)>>> 

    ZABPELYHES FITTNESS TÚRÓGOMBÓC>>> 

    TÚRÓS-ZABPELYHES SAJTOS TALLÉR>>> 

Megjegyzés

Gluténmentes, hozzáadott cukormentes, tejmentes, tojásmentes, vegán.

nagynéhimesrenáta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin