Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-szedres muffin

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 csésze teljes kiőrlésű vagy graham liszt
  • 1/2 csésze apró szemű zabpehely
  • 1 csésze natúr joghurt (2 kis pohár)
  • 2 tojás
  • 1 csésze nyers barnacukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csésze olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg friss áfonya
  • 10 dkg feketeszeder
  • citromaroma vagy reszelt citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: Két külön tálban összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Egyikben a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot, a másikban a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromaromát. A száraz anyagokhoz öntjük a tojásos maszátm és gyors mozdulatokkal elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, ezzel is összeforgatjuk. Nem szabad sokáig kevergetni, csak épp öszeálljon a tészta!

    Papírkapszlival bélelt muffintepsi mélyedéseibe 1-1 nagyobb evőkanál masszát rakosgatunk, és mindegyik közepébe egy szedret teszünk. 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.

    Nem fog nagyon feljönni, viszont nagyon finom, porhanyós lesz a tésztája, könnyen elválik a muffinpapírtól. Ahogy a közepében összesül a gyümölcs, kicsit olyan mintha lekvár lenne benne.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

diorissimo88
Örülök, hogy ízlett.:) Tényleg lehet, hogy elég a 2/3 csésze cukor is.
dorciii
Nagyon finom, szaftos lett a muffin. A cukrot kicsit sokaltam, ezért csak 2/3 csészét tettem bele, és pont jó lett!:)

Hasonló Receptek

Magazin