Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Abáló kincsei pikánsan

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db tüdő
  • 1 db szív
  • 1 db nyelv
  • 1 db fül (az abálóból)
  • kevés zsír
  • bors
  • 5 dkg házi csalamádé (savanyú uborka)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db babérlevél
  • 2 citromkarika
  • 4 dl tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet majoránna
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Az abálóból kivett, meghűlt „kincseket” kisujjnyi csíkokra vágjuk. A nyelvet előtte megpucoljuk!

    A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megtörjük, apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húsféléket (egyszerre, mert az abáló előfőzte, és körülbelül azonos a főzési idejük). Az abálóból vett lével felöntjük, annyira, hogy a húsokat ellepje. Hozzáadjuk a babért, az apróra vágott csalamádét (savanyú uborkát), a vékony
    karikákra vágott sárgarépát, a négybe vágott citromkarikát héjával, kevés majoránnát, a petrezselyem zöldjét, a mustárt, és sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint ízesítjük.

    Körülbelül 30 percig főzzük.

    Tejfölből, lisztből habarást készítünk, amit 1 merőkanálnyi főtt lével felengedve, csomómentesre keverünk. A habarást hozzáadva még 10 percig főzzük. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel.

    Köretként főtt rizst, zsemlegombócot, főtt tésztát, galuskát és grízgaluskát is adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin